Szerzőink

Némethné Dr. Pál Katalin

1956-ban született Budapesten. 1979-ben végezte el a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemet ipar szakon. Állami nagyvállaltoknál, illetve a rendszerváltás idején állami iparfinanszírozással foglalkozó banknál dolgozott. 1995-től a GKI Gazdaságkutató Zrt. kutatásvezetője. Kutatási területei: ipar, mezőgazdaság, vállalati magatartás, innováció. A Magyar Közgazdasági Társaság tagja, sok éven át az Ipari és Vállalkozási Szakosztály titkára, itt végzett munkáját 2008-ban Közgazdász-díjjal ismerték el. A HVG Kapitalizmus blogján Ansinn néven publikált, megkülönböztetve cikkeit a GKI színeiben megjelent tudományos írásaitól.

Németh Imre

1955-ben született Budapesten. A Hunfalvy János Közgazdasági Szakközépiskola elvégzése után 1973-ban a TESCO Nemzetközi Műszaki-Tudományos Együttműködési Iroda alkalmazásába került. 1997-től,  egyészen a 2019-es nyugdíjazásáig a közigazgatásban, a  NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságán dolgozott különböző beosztásokban. A HVG Kapitalizmus blogján Nekule néven publikálta írásait.

.

Tóth András

Szociológus (PhD), a Carl Menger Intézet alapító igazgatója. 2008 óta foglalkoztatja az osztrák közgazdasági iskolával, azóta számos írásban a HVG Kapitalizmus blogján és a Menger Intézet blogján írt a piacgazdaság fontosságáról és ismertette az osztrák iskola nézeteit. Az osztrák iskola nézeteit ismertető előadásai megtalálhatók a YouTube-on.

Madlovics Bálint

1993-ban született Budapesten. 2013-2016 között a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdász hallgatója, 2016-2018 között a Közép-Európai Egyetemen (CEU) tanult politikatudományt. 2020-ban jelenik meg Magyar Bálinttal közösen írt könyve a posztkommunista térség rendszereiről (The Anatomy of Post-Communist Regimes, Budapest: CEU Press). Közéleti témákban írásai jelentek meg az Élet és Irodalomban és a Magyar Narancsban a Republikon Intézet blogján.

%d bloggers like this: